Instructeurs

De kanjers van Bixie baseball

Koen Postelmans

Twins

Ben van Dulken

Twins

Dick van Heesh

Twins

Stijn van der Meer

Team NL - Neptunus

Teun van der Meer

RCH

Instructeur

Vereniging

Meer over de instructeurs

Koen Postelmans

Koen is sinds 2016 instructeur bij Bixie. Hij is geboren in 2000 en is zijn honkbal carrière gestart bij Roef in Moergestel toen hij 5 jaar oud was. Hier heeft hij 7 jaar gespeeld. Op zijn 12e deed koen mee aan het NK LITTLE league hier viel hij op en werd hij gevraagd om voor Bixie te spelen. Na 5 fantastische jaren voor Bixie gespeeld te hebben mocht Koen bij Twins in de overgangsklasse komen spelen.
Na een geweldig eerste jaar en een goede prestatie bij BATC waar hij de Cy Young award won (best pitching performance) viel hij op bij de coaching staff van het eerste team. Aan het einde van dit seizoen mocht hij dan ook zijn officiële debuut maken voor Twins in de hoofdklasse als startende werper. Na een fantastische debuut kreeg Koen de kans om vast in het 1ste team te spelen. Momenteel is Koen hier één van de 3 startende werpers. na dit behaald te hebben is Koen zijn volgende doel om uit te mogen komen voor het Nederlands team onder 23.

Ben van Dulken

Ben is al een aantal jaren één van de instructeurs van Bixie. Ben is niet meteen begonnen met honkballen, maar is op 10-jarige leeftijd begonnen bij de Ducks in Boxtel. Op 14-jarige leeftijd is Ben als instromer in het 2e jaar van het Bixie programma ingestroomd. Uiteindelijk heeft Ben 3 jaar in het Bixie programma meegedraaid en is daarna doorgestroomd naar het overgangsklasse team van Twins uit Oosterhout. Toen Ben bij Bixie speelde werd hij ook uitgenodigd om mee te spelen bij de Hamburg Stealers. Met dat team speelde Ben mee in het toernooi om het kampioenschap. Met dit team werd op het toernooi een 4e plaats behaald. Bij Twins heeft Ben nu een aantal jaren achter de rug zitten in de overgangsklasse, met als doel om nog te kunnen spelen in de hoofdklasse.

Stijn van der Meer

Stijn van der Meer is een van de instructeurs van Bixie. Hij is begonnen bij de Knuppelaars in Rosmalen, opgericht door zijn opa. Later werd deze vereniging de Gryphons. Hij ging vanuit Gryphons naar Bixie, toen het nog een honkbal academy was. Hij is vanuit Bixie doorgestroomd naar PSV, die toen nog overgangsklasse speelde. In de tussentijd is hij met Jong Oranje U16 Europees kampioen geworden, en 8e geworden op het WK U16. Op zijn 18e maakte hij de overstap van PSV naar UVV, in de Hoofdklasse. Hij is in 2010 6e geworden op het WK U18, en in 2011 Europees Kampioen U18, en hij won hier ook de MVP prijs. Het eerste jaar bij UVV in 2012, werden ze net 5e. Hij werd dit jaar ook voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands team, waarbij de Haarlemse Honkbalweek zijn eerste toernooi werd. 

Eind 2012 begon zijn Amerikaanse verhaal. Hij zou in 2013 en 2014 spelen voor Eastern Oklahoma State College. Vanuit hier is hij elke zomer terug gevlogen naar Nederland, om voor het Nederlands team te spelen, en vanaf 2014 ook voor Neptunus in Rotterdam. In 2015 maakte hij de overstap naar Lamar University in Texas. Daar zou hij meerdere individuele prijzen winnen, als de beste korte stop van zijn competitie. Vanuit Lamar University is hij toen gedraft door de Houston Astros, in de 34e ronde. Begin 2017 hebben de Astros uiteindelijk besloten het contract met Stijn te beëindigen, waardoor hij definitief in Nederland ging wonen.

In 2015, 2017 en 2018 heeft Stijn met Neptunus het Europese kampioenschap binnen gesleept, en in 2015 was hij ook de MVP van het toernooi. In 2016 won Stijn met het Nederlands team het EK honkbal, en hierbij werd hij wederom uitgeroepen tot MVP van het toernooi. Stijn was in 2017 ook onderdeel van het Nederlands team dat 4e werd op de World Baseball Classics.

Teun van der Meer

Teun is al 6 jaar instructeur bij Bixie. Hij is geboren in 1997 en honkbalt al sinds hij kon lopen. Zijn honkbal carrière begon bij Knuppelaars in Rosmalen, waar zijn hele familie honkbalde bij de club die zijn opa had opgericht. Deze club werd later Gryphons en vanuit daar is Teun gevraagd om bij Bixie te komen spelen toen het nog een academy was. Hij heeft het hele Bixie traject doorlopen inclusief een jaar extra door een blessure en is toen beland bij Twins in de overgangsklasse. Daar heeft hij 2 jaar gespeeld tot hij gevraagd was om bij RCH in Heemstede te komen spelen, een van de topteams van de overgangsklasse. Deze kans heeft hij met beide handen aangepakt.

Teun heeft een aantal trainingen en try-outs mogen doen voor het Nederlands team van verschillende leeftijden, maar nooit heeft het definitieve team mogen halen.

Voor nu zou hij het tof vinden om nog kampioen te worden met RCH in de overgangsklasse om zijn uiteindelijke doel te kunnen behalen: De Nederlandse Hoofdklasse.