Winterschool

als het koud is lekker honkballen in de zaal

Bixie organiseert elk jaar in de winterstop de winterschool voor jonge honkballers van 10-16 jaar. Lekker doortrainen in de zaal in november en december zodat je in januari weer bij je eigen club aan de slag kunt en kunt laten zien wat je bij Bixie geleerd hebt. In 2020 hebben we met aanpassingen en de nodige maatregelen de winterschool veilig en Corona proof kunnen laten starten. Helaas hebben we uiteindelijk maar 3 van de 6 trainingsdagen kunnen organiseren. Maar in 2021 gaan we er weer vol voor!

Winterschool Bixie Baseball
Winterschool Bixie Baseball
Winterschool Bixie Baseball
Voor wie is de winterschool bedoeld?

De Winterschool is een breedtesport-activiteit waarvoor iedereen zich kan inschrijven, zowel beginnende als gevorderde spelers. De trainingen worden verzorgd door ervaren instructeurs die veel verstand hebben van honkbal. In regio Zuid-Nederland organiseert Bixie Baseball het programma onder leiding van de ervaren spelers en trainers uit de Nederlandse top competities Koen Postelmans, Bob vsan der Meer, Stijn van der Meer, Ben van Dulken en Dick van Heesch.

Deelname

Speel je honkbal en ben je geboren in 2006 t/m 2013? Schrijf je dan snel in voor de Winterschool! Het aantal deelnemers is gemaximeerd op 120. En Vol is vol!

Data en locatie

Tussen 9.00 en 14.00 uur, in blokken van 1,5 uur.
Data :4 zaterdagen: 6, 13, 20 en 27 november + 4 en 11 december. 
Locatie: Tivoli Hal Eindhoven.
Leeftijd: 8-15 jaar 

Programma

De trainingen zijn op 6 achtereenvolgende zaterdagen en duren ca 80 à 90 minuten. Er worden vier groepen gemaakt, ingedeeld in tijdsblokken. De indeling wordt gemaakt door de instructeurs van Bixie Baseball. Je kunt kiezen uit de onderdelen Pitching, Catching of Fielding. Tijdens de onderdelen Catching, Pitching en Fielding wordt voor alle deelnemers ook Hitting behandeld.

Talenten

Bij voldoende animo willen we ook een Nivo Plus groep voor gevorderden samenstellen. Dus speel je in een eerste klasse team of honkbal je langer dan 5 jaar dan is dat wat voor jou! Je kunt jou voorkeur opgeven en de instructeurs kijken wat het beste bij je past en vervolgens worden uiteindelijk de groepen samengesteld.

Kosten
U betaalt 95 euro voor zes trainingen op één onderdeel. Bij elk onderdeel wordt ook aandacht besteed aan hitting.
Inschrijving

De inschrijving gaat eind augustus open en sluit 25 oktober 2021 De inschrijving bestaat uit 2 delen:
1. Het inschrijfformulier invullen
2. De betaling voldoen

Na inschrijving ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Hierop staat nog niet de indeling vermeld. Daarover krijgt u een week van tevoren een bericht van de locatie-coördinator. Indien u geen bevestiging van inschrijving ontvangen hebt, kunt u via evenementen@bixiebaseball.com navraag over de inschrijving doen.
De inschrijving is definitief wanneer het inschrijfgeld (voor 25 oktober) is overgemaakt op rekeningnummer NL14INGB0002313897 ten name van Stichting Bixie Baseball, o.v.v. Winterschool 2021 en de naam van de honkballer. 

Er zijn 120 plekken voor de winterschool, en spelers worden geplaatst op basis van “first come, first serve” waarbij gekeken wordt wanneer het inschrijfgeld is overgemaakt. De indeling wordt na de sluitingsdatum gemaakt door coördinator Dick van Heesch. Als u vragen heeft over de indelingen, dan kan u contact met Dick opgenomen worden via evenementen@bixiebaseball.com Bij indeling van de groepen wordt er zo goed mogelijk rekening gehouden met de leeftijd en vereniging.